Opiskelu

yhdistämme opiskelun ja valmennuksen sekä mahdollistamme kehittymisen opiskelijana, urheilijana ja ihmisenä.

RUKAN ALPPI- JA FREESKI- AKATEMIA, Rukan alppikoulu
Yhdistämme opiskelun ja valmentautumisen alppi-, ja freestylehiihdossa eritasoisissa ryhmissä. Tarjoamme valmennusta ja olosuhteita toimintaympäristössämme, jonka keskuksena toimii Kuusamo, Ruka ja muut Pohjois-Suomen tunturit. Syksyllä hyödynnämme jäätiköitä ja halleja harjoittelussa ja valmistautuessa kilpailukauteen. Keväällä jatkamme lajiharjoituksia toukokuulle Lapin tuntureilla hyödyntäen viimeiset yöpakkaset ja lumiolosuhteet.

Yläkoulutiimi
Yläasteen 7-9 -luokkalaiset - yläkoulutiimi - käyvät koulua kotipaikkakunnillaan ja osallistuvat Rukan alppikoulun valmennustoimintaan erillisen leiritysohjelman mukaisesti. Mahdollisuutena on myös hakeutua yläasteelle Kuusamoon ja treenata läpi vuoden muiden opiskelijoiden kanssa. Rukan pitkä kausi, lokakuusta toukokuulle, mahdollistaa yli 200 lumipäivää.

Lukio
Kuusamon lukiossa opiskelevat suorittavat ylioppilastutkinnon, pääsääntöisesti neljässä vuodessa. Harjoittelu tapahtuu valmennusryhmässä, jossa otetaan huomioon koulunkäynnin ja harjoittelun yhdistämisen haasteet. Harjoittelu on räätälöity yksilöllisesti kokonaiskuormitukseen sopivaksi ja tapahtuu jatkuvan seurannan alaisena. Lukio tarjoaa laajalti tukea opiskeluun kuten urheiluun erikoistuneen opon, sähköisen oppimisympäristön tarjoaman yksilöllisyyden sekä henkilökohtaisen tuen tarvittaessa. Opettajien ja valmentajien välillä on aktiivinen yhteistyö opintojen ja harjoittelun yhteensovittamiseksi. Alppiliikunta kuuluu urheilijoiden lukujärjestykseen ja mahdollistaa näin myös aamuharjoittelun.

Kainuun ammattiopisto
Kainuun ammattiopistossa, KAOlla, mahdollisia koulutusaloja ovat kone- ja metalliala, sähköala, rakennusala, puuala, kaupan- ja hallinnon ala, kulttuuriala, matkailu-, ravitsemis- ja talousala, sosiaali- ja terveysala sekä kauneudenhoitoala. Harjoittelu tapahtuu yksilöllisesti lukujärjestystä räätälöiden ja on mahdollista venyttää neljään vuoteen.

SSF Akatemia Ruka
Alppiakatemian tavoitteena on tarjota mahdollisuus harjoitella täysipainoisesti. Akatemiaan valitaan vuosittain opiskelijat, jotka kuuluvat maajoukkueisiin tai harjoittelevat määrätietoisesti tähtäimenä ammatimainen urheilijan ura. Akatemia tarjoaa valmennuksessa oleville, lukio-opintonsa päättäneille alppihiihtäjille mahdollisuuden opiskella joustavasti avoimessa yliopistossa, Avoimessa ammattikorkeakoulussa tai ammattiopistossa ylioppilaspohjaisilla linjoilla.