Hakeminen

Eri koulumuotoihin ja valmennusjärjestelmiin haetaan alla olevan ohjeen mukaisesti. Kaikissa koulumuodoissa alppi- tai freestylevalmennukseen otettavien oppilaiden valinnassa painotetaan aikaisempaa urheilumenestystä. Opiskelijan on haettava valtakunnallisessa yhteishaussa haluamaansa oppilaitokseen (lukio tai ammattioppilaitos) sekä erillisellä lomakkeella Rukan alppikoulun valmennusryhmään.

Haku alppihiihdon ja freeskiin valmennusryhmiin kaudelle 2018-2019

ALPPIHIIHTO

Ilmoittautuminen alppikoulujen pääsykokeet, alppihiihdon valmennusryhmä, Kuusamon lukio ja KAO-opiskelijat ->

• hakemus jätettävä 13.1.2019 mennessä
  • Alppihiihdon yhteishaku testit järjestetään Rovaniemellä 20.-22.1.2019
  • TESTI INFO: http://skisport.fi/Alppikoulut

Alppihiihdon yläkoulutiimi -hakemus kaudelle 2019-2020 ->

• hakulomake jätettävä 31.3.2018 mennessä
  • pääsykokeet järjestetään toukokuussa 2018, kaikki hakijat kutsutaan testileirille toukokuun alussa.
  • Yläkouluvalmennukseen pääsee myös vain talvikaudeksi tai yksittäisille leireille. Leirit löytyy kalenterista
  • Ota yhteyttä

FREESKI

New School,  hakulomake Freeski valmennusryhmään ->

• hakulomake jätettävä 18.01. 2019 mennessä
  • Freeskihiihdon valintatestit järjestetään Rukalla ja Kuusamossa!
  • Testit järjestetään lukioon ja ammattikouluun hakeville. Yläkoulutiimiläisille ei järjestetä testejä.
  • Valintatestit Rukalla Ruka Fabulouksen jälkeiselle viikolla. 25.-27.1.2019
  • Testit ovat avoimet kaikille hakijoille.
  • Testien ajaksi majoitukset, ruokailut ja hissilippu on järjestettävä itse, kuljetuksissa voimme avustaa Ruka-Kuusamo välillä.
  • Testien ensimmäisenä päivänä olemme Rukalla rinteessä koko päivän, aloitamme klo 10 Ravintola Pisteen edestä (Kururinteen alta). Toisena päivänä olemme Kuusamon liikuntahallilla yleisurheilutilassa fysiikkatestien merkeissä
  • hakijoille ilmoitetaan valinnasta 05.03. 2018 mennessä
  • pääsykoeohjelma löytyy täältä
  • Pääsykoe pisteytys -taulukko

FREESKI YLÄKOULUTIIMI

Yläkoulutiimiin pyrkivät urheilijat hakevat vain valmennusryhmään, sillä opiskelu tapahtuu kotipaikkakunnilla. Myös alppiakatemialaiset voivat hakea vain valmennusryhmään, sillä opiskelu voi tapahtua opiskelijan valitsemassa paikassa myös muualla kuin Kuusamossa.

Yläkoulutiimin leirit kaudelle 2018-2019

Alustavat päivämäärät. Muutokset mahdollisia

• Joulukuu     11.-16.12.2018 6vrk, Ruka/ Kuusamo
  • Tammikuu   22.-27.1.2019 6vrk, Ruka Fabulous SS/BA Ruka/Kuusamo
  • Huhtikuu     2.-4.4.2019 6vrk, Ruka/Kuusamo
  • Toukokuu    2.-6.5.2019, 6vrk, Spring park Ruka/Kuusamo

Yläkouluvalmennuksessa on käytössä lukukausimaksu, jonka suurus on 500€

Tämä lukukausimaksu kattaa

• Valmennuksen leireillä
  • Kuljetukset leirin aikana
  • Kuusamon kaupungin liikuntapaikkojen käytön
  • Ruka-Pyhäkausikortin.

Urheilijoiden itse kustannettavaksi jäävät

• Asuminen Kuusamossa
  • Urheilijat liittyvät jäseneksi oman tukiyhdistykseen, joka on tärkeä lenkki harjoitusten ja leirien toteutumiseen Kuusamon ulkopuolella.

Valmennukseen sisältyy n. 25 leirivuorokautta Kuusamo-Ruka alueella. Ohjelma ja hinta tarkentuu osallistujamäärän mukaan.

Kerran vuodessa urheilijoilta tarkistetaan opintojen eteneminen ja urheilun tavoitteellisuus, jonka jälkeen hakemuksen täyttäneet urheilijat voidaan valita tulevalle lukuvuodelle uudelleen.

HAKU YLÄKOULUTIIMIIN ON AUKI NYT!

Hakulomake

HAKULOMAKE

Kuusamon lukio

Kuusamon lukioon haluavat hakevat kouluun yhteishaun kautta. Lisäksi haetaan erillisellä hakemuksella Rukan alppikouluun. Aikaisemman urheilumenestyksen lisäksi lukion aloittaville alppi- ja freestylehiihtäjille on suosituksena, että peruskoulun päästötodistuksen lukuaineiden keskiarvo on vähintään 7. Alppi- ja freestylekouluun voi hakea myös kesken lukio-opintojen.

Kainuun ammattiopisto

Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipisteeseen opiskelijaksi hakeutuvat alppi- ja freestylehiihtäjät hakevat oppilaitokseen yhteisvalinnan kautta ja lisäksi erillisellä hakemuksella Rukan alppikouluun. Kainuun ammattiopiston Kuusamon toimipisteen koulutusmahdollisuudet löydät TÄSTÄ KAO.

Ysitiimi ja alppiakatemia

Ysitiimiin ja alppiakatemian valmennusryhmiin haetaan erillisellä hakulomakkeella. Akatemian valmennusryhmään voidaan valita urheilijoita varsinaisten hakuaikojen ulkopuolella, kun urheilijan jatkosuunnitelmat ovat selkiytyneet.

Hausta alppikoulun valmennusryhmiin voi myös tiedustella
valmennuspäällikkö Mika Pelliltä
puh 050 464 1906, mika.pelli(@)kuusamo.fi

Freeskiin osalta lisätietoja antaa