Asiantuntijapalvelut

Fysioterapia

Rukan alppikoulu ja Kuusamon kaupungin terveyskeskuksen fysioterapiaosasto ovat sopineet yhteistyöstä alppikoulun oppilaiden tuki- ja liikuntaelin – kartoituksista sekä akuuttien tule vaivojen ohauksesta ja kontrolleista. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ensimmäisen vuosikurssin oppilaat tulevat alkulukukaudesta fysioterapeutin vastaanotolle, jossa käydään läpi oppilaan tuki – ja liikuntaelimistön toiminta ja ongelmakohdat. Kartoituksen pohjalta oppilaalle annetaan yksilölliset harjoitusohjeet havaittujen ongelmien korjaamista varten. Tulevina vuosina urheilijat kontrolloidaan vuosittain. Lisäksi fysioterapeutti on satunnaisesti mukana oppilaiden aamutreenissä ohjaamassa oikeaan suoritustekniikkaan kartoituksessa havaittujen ongelmien pohjalta. Tavoitteena on antaa vinkkejä sekä oppilaille itselleen että valmennukselle.

ajanvarauksen fysioterapiaan voi tehdä numerosta 040 860 83 79 Petteri Kangas ft, TtM

Ravintovalmennus

Kuusamossa opiskeleville oppilaille järjestetään vuositain arjenhallintakurssi, jossa urheilijan ravitsemus asiat on keskeisesti esillä. Arjenhallinta kurssin lisäksi opiskelijoilla on mahdollisuus saada yksilöllistä ohjausta ravintoasiossa Kuusamon terveyskeskuksen ravitsemusterapeutilta.

Ravitsemusterapiaan pääsee terveydenhoitajan lähetteellä . Käynnit ovat maksuttomia ja käyntikerrat määritellään yksilöllisen tarpeen mukaan.Ravitsemusterapiaan voi hakeutua esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: keliakia, toiminnalliset vatsavaivat, tulehdukselliset suolistosairaudet, syömishäiriöt, ruoka-aineallergiat ja erityisruokavaliot sekä muut mahdolliset ravitsemuksen ja syömisen pulmat

Terveystarkastukset

Kuusamon kaupungin opiskeluterveydenhuollon palvelut on tarkoitettu Kuusamossa sijaitsevien lukion, ammatillisen oppilaitoksen ja ammatillista aikuiskoulutusta tarjoavien oppilaitosten opiskelijoille, joiden opiskelu on päätoimista ja kestää vähintään kaksi kuukautta.

Terveystarkastus järjestetään ensimmäisen opiskeluvuoden aikana ja terveystarkastukseen kuuluu terveydenhoitajan ja lääkärin vastaanottoajat. Opiskelija voi myös itse varata ajan terveystarkastukseen tai hakeutua vastaanotolle opiskelukykyyn, mielenterveyteen, päihdeongelmiin, raskauden ehkäisyyn ja muuhun seksuaaliterveyteen ja rokotuksiin liittyvissä asioissa.

Terveydenhoitajalle voi varata ajan myös Wilman kautta tai soittaa suoraan:

Terveydenhoitaja Sirkka-Liisa Hyrkäs
Matkapuhelin 040 860 8829